Tijdens het eerste weekend juni verandert Galerie Wilms in een platform voor kunstenaars. Het doel van het Amuse evenement is om de professionele kunstenaar de kans te geven om zich aan een groot publiek te tonen en anderzijds het publiek kennis te laten maken met de diversiteit van kunst. Tijdens de tentoonstelling bieden meer dan 65 kunstenaars – merendeel afkomstig uit Limburg – werk aan voor de sympathieke prijs van € 350,- De geselecteerde werken zijn werken die representatief zijn voor hun oeuvre maar wel van klein formaat, het zijn immers Amuses!

Amuse is in 2015 ontstaan nadat Paul en Carla Wilms (Galerie Wilms) signaleerde dat er een tekort aan podium was voor beeldende kunstenaars. Er werd een concept ontwikkeld waarbij kleine kunstwerken in een salonhanging konden worden gepresenteerd. Het ontmoeten van kunst en de kunstenaar stond en staat hierbij centraal. Tevens dient Amuse als een laagdrempelig event om kennis te maken met de diversiteit van hedendaagse kunst. De vierde editie van Amuse heeft mede door Corona even op zich laten wachten. Wel is er tijdens corona een digitale versie van Amuse ontwikkeld waar het hele jaar door steeds nieuwe amuses op worden aangeboden; www.amuse.art 

In de tentoonstelling Amuse worden exclusieve, nieuwe amuses gepresenteerd die niet op de website staan. Veelal unica en speciaal voor amuse geprijsd voor de sympathieke prijs van €350,-.

Voor de vierde editie van Amuse is er samenwerking aangegaan met Museum Van Bommel van Dam, Stichting VenloPoëziet. De samenwerking resulteert in een breed programma en een sterker platform voor de kunstenaar. Zo is er naast de tentoonstelling op zaterdag een poetry Slam, zondag een lezing over het verzamelen van kunst door Manuela Klerkx en een poëzie rondleiding door de binnenstad van Venlo.

www.amuse.art