Bloemen in Blauw

Door de lens van Bas Meeuws

17 April t/m 10 september 2023

Net als bij de Meesters van het 17e-eeuwse bloemstilleven vormt voor Meeuws de werkelijkheid de basis, maar daarna buigt hij deze naar zijn hand. Voor de tentoonstelling ‘Bloemen in Blauw’ gaf Royal Delft Bas Meeuws de opdracht om nieuw werk te maken en de Delfts blauwe vazen uit de museumcollectie te plaatsen in een context waar de vazen ​​thuishoren, gevuld met prachtige barokke boeketten.

Bas haalt zijn inspiratie uit schilderijen van schilders zoals onder andere Balthasar van der Ast en de Bosschaert familie. Dit geeft een uniek eindresultaat waarbij 17de-eeuwse schilderijen met de nieuwste technieken gecombineerd zijn.

 
Op zaterdag 9 september brengen we samen met Bas Meeuws een bezoek aan zijn solotentoonstelling in Museum Royal Delft.
Dit wil je niet missen!
 
Speciaal voor Galerie Wilms zal Bas Meeuws ons rondleiden door zijn tentoonstelling en vertelt een gids ons alles over de fabriek, waar al eeuwenlang het beroemde Delfts Blauwe aardewerk wordt gemaakt. Ervaar de pracht van Delfts Blauw, de bijna 400 jaar oude fabriek en de kunst van het typisch Nederlandse ambacht. Delfts Blauw wordt hier namelijk al sinds 1653 met de hand gemaakt, tot op de dag van vandaag.
 
Programma
We starten met een klein gezelschap om 13.00 uur
Rondleiding Bas Meeuws door de tentoonstelling
Rondleiding door de fabriek over het productieproces van Delfts Blauw
Einde rond 15.00 uur

We zijn verheugd dat we jullie op deze dag de kans kunnen bieden om Bas en zijn werk beter te leren kennen. Het belooft een bijzondere middag te worden!
 
Wil je er graag bij zijn?
Meld je aan via een reactie op deze mail.
Wees er snel bij, want er zijn slechts een paar plekken.
 
Praktisch
Deelname aan de middag is geheel gratis en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
Je dient op eigen gelegenheid naar Delft te reizen.
Hartelijke groet,
Paul en Carla Wilms


Helaas is er waarschijnlijk geen gelegenheid om gebruik te maken van het restaurant in het museum, i.v.m. een bruiloft die dag.