Current exhibition

Bas Meeuws - Flower Pieces

16|06|2019 - 24|08|2019

Bas Meeuws Galerie WilmsOm te kijken naar de bloemen van Bas Meeuws moet je je blik vertragen. Kijk je te gehaast, dan zie je gewoon een vaas met bloemen, en dat is dat. Kijk je beter, dan zie je dat de bloemen stuk voor stuk een grote schoonheid hebben. Je ziet de lichtglans op een blad, de sierlijke buiging van een steel. Je blik tast bloemblaadjes, insecten en bladnerven af, dwaalt door het landschap achter de bloemen, en blijft hangen op de vaas, met zijn uitgesproken vorm en tekening. Nu begint het je op te vallen dat er dingen wringen: de maatverhoudingen tussen de bloemen zijn vreemd, het spel van licht en schaduw heeft iets raadselachtigs.

Tekst: Anneke van Wolfswinkel  (fragment uit het boek Flower Pieces)


 

MEET & GREET – Bas Meeuws
zaterdag 24 augustus 15.00 uur

Op de laatste dag van de tentoonstelling organiseren we een Meet & Greet. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we op een informele manier in gesprek met Bas over het kunstenaarschap, werkwijze en inspiratie. We starten om 15.00 uur.

Mocht u aanwezig willen zijn verzoeken we u om u aan te melden via info@galeriewilms.nl

Gesloten / zomerstop van 14 juli – 14 augustus

AMUSE 2019

30|08|2019 - 01|09|2019

“Amuse is een zeer klein gerecht ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen.”

In het laatste weekend van augustus vindt AMUSE voor de derde keer plaats in Galerie Wilms. Het doel van het evenement is om de professionele kunstenaar de kans te geven om zich aan een groot publiek te tonen en anderzijds het publiek kennis te laten maken met de diversiteit van kunst. Tijdens de tentoonstelling bieden 60 kunstenaars werk aan voor de sympathieke prijs van € 300,- De geselecteerde werken zijn werken die representatief zijn voor hun oeuvre maar wel van klein formaat, het is immers een Amuse!

Vrijdag 30 augustus 
19.30 – 22.00 uur Feestelijke opening

Zaterdag 31 augustus 
Tussen 15.00 – 17.00 uur KLEINKUNST door Kitty Roeffen en Werner van Dongen

Zondag 1 september
12.30 – 13.30  Poëzie Rondleiding door de binnenstad door Venlopoëziet  (start: Galerie Wilms)
14.00 – 15.00  Lezing Dadaïsme door Drs. Paulo Martina, Dir. Museum van Bommel van Dam (locatie: Galerie Wilms)

 

Deelnemende kunstenaars:
Aaron van Erp – André Wiehager  – Angelique Darding – Anke Roder – Anna Berendsen – Anne van As – Ariena Roode- Arjan van Arendonk – Arjen Markenstein – Arno Sijben- Bas Meeuws  – Beth Namenwirth  – Dave de Leeuw  – David Roosenberg  – Dorieke Schreurs  – Elke Lutgerink – Erik van Maarschalkerwaard  – Gies Backes – Guus Koenraads – Han Rameckers  – Hanneke Wetzer  – Hans Reijnders – Harm-Jan Boven  – Ien Lucas  – Jans Muskee  – Jeroen Evertz – Jorn van Leeuwen – Jos Deenen  – Judith Krebbekx – Julie van der Vaart – Kai Kuper  – Karin Bartels  – Kim van der Velden – Lenneke van der Goot  – Leon Duniec – Les Deux Garçons  – Lidy Jacobs – Lore Langendries  – Maartje Frenken – Marie-Josée Comello – Marinke van Zandwijk  – Mirjam Abraas – Monique Romeijn – Nikki Pelaez  – Noortje Haegens – Pascale Leenders  – Renée Verberne  – Rens Krikhaar  – Risja Steeghs  – Roel Sanders  – Ruud Simons – Sabine Lintzen – Sander van Deurzen – Sharon Keijbets  – Sigrid van der Mersch – Sjaak Korsten  – Stéphanie Yoshiwara – Suzanne Berkers – Ted Noten  – Toon Laurense  -Wim Claessen  – Yvonne Mostard – Yvonne Rooding

Galerie Wilms i.s.m. Museum van Bommel van Dam – Stichting Het Raam – Stichting VenloPoëZiet

Openingstijden Amuse:
Vrij 30 augustus               19.30 – 22.00 uur Feestelijke opening
Za  31 augustus               12.00 – 17.00 uur
Zo  1 september               12.00 – 17.00 uur

Donderdag 29 augustus
13.00 – 17.00 Portfoliomiddag voor de professionele kunstenaar (enkel toegankelijk na aanmelding via Museum Van Bommel Van Dam)
link voor meer info