Current exhibition

APPÈL Galeries

26|05|2022 - 12|06|2022

Galerie Wilms nodigt u uit voor de expositie op de ruime eerste etage van het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch. Samen met 6 andere galeries uit het zuiden presenteren wij daar een selectie van het aanbod aan beeldende kunst in het Zuiden van het land. 

Galerie Wilms presenteert werk van: Lisanne Hoogerwerf – Danielle van Broekhoven – Anke Roder – Bibi Smit – Bas Meeuws

Werkwarenhuis
Tramkade 22 – 24
‘s-Hertogenbosch

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 12.00 uur t/m 18.00 uur, 1e en 2e pinksterdag
Paul en Carla zijn zo veel mogelijk, maar niet iedere dag, aanwezig (de galerie in Venlo is ook gewoon open). Wil je graag iemand van Galerie Wilms spreken, maak gerust een afspraak. Tijdens de opening zijn we zeker aanwezig.

Bereikbaarheid:
10 minuten lopen vanaf station.
Volop betaalde parkeergelegenheid in de buurt.
Tentoonstelling bevind zich op de 1e etage, er is helaas geen lift.

Toegang gratis

 Deelnemende galeries: Contempo Rotterdam – Galerie Marzee Nijmegen – Galerie Nasty Alice Eindhoven – Jan van Hoof Galerie ’s-Hertogenbosch – Luycks Gallery Tilburg – Salon Eindhoven – Galerie Wilms Venlo

Bekijk hier de folder

 

Galerie Wilms 15 jaar - Part II

05|06|2022 - 23|07|2022

Galerie Wilms viert 15-jarig jubileum

Er is reden voor een feestje: in 2022 bestaat Galerie Wilms 15 jaar! In een nieuwe tentoonstelling die op zondag 3 april zal openen, presenteert Galerie Wilms voor het eerst al haar kunstenaars in twee exposities. Daarvoor worden alle 21 kunstenaars uit ‘de stal’ gehaald. Om iedere kunstenaar de ruimte te kunnen bieden, organiseren ze twee bijzondere tentoonstellingen, Part I en Part II.

Graag nodigen we je uit voor de opening van de tweede tentoonstelling op zondag 5 juni.

In Part II worden de volgende kunstenaars getoond: Stefan á Wengen – Les Deux Garçons – Ulrike Heydenreich – Lisanne Hoogerwerf – Margot de Jager – Matijs van de Kerkhof – Sandra Kruisbrink – Nikki Pelaez – Anke Roder – Bibi Smit – Isabella Werkhoven

 

“Al vijftien jaar mogen wij ons bezighouden met onze grootste passie. Vijftien jaar vol mooie avonturen, succesvolle samenwerkingen en fijne contacten met onze klanten en kunstenaars.

Galerie Wilms ontstond in 2007, toen eigenaars Paul en Carla Wilms besloten hun droom werkelijkheid te laten worden en een eigen galerie te beginnen. De hedendaagse kunstgalerie is de thuisbasis van zowel internationaal gevestigde kunstenaars als opkomend talent. Galerie Wilms ziet het als haar prioriteit om kunstenaars goed te begeleiden en te helpen bij hun artistieke en zakelijke ontwikkeling. Daarnaast zien ze het als hun missie om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Ze verspreiden hun liefde voor kunst onder een breed publiek en staan altijd open voor samenwerkingen. Veelzeggend is dat het merendeel van de kunstenaars al vanaf het begin bij ze is.

Naast zeggingskracht waarderen Paul en Carla onder meer eigenheid, inhoud, vakmanschap en een onderzoekende houding bij kunstenaars. Dit komt tot uiting in een heel divers palet aan kunstenaars. Een voorbeeld is het werk van Julie van der Vaart, die in haar mysterieuze, indringende fotografische werken thema’s als de subjectiviteit van tijd, de uitgestrektheid van de kosmos, de natuur en de dood onderzoekt. Andere voorbeelden zijn tekeningen die in eindeloos veel potloodstrepen de natuurlijke wereld weten te vangen van Alexandra Roozen en Mirjam Abraas. Iedere kunstenaar maakt heel ander werk en heeft een eigen plek in de galerie. Er lijkt op het eerste oog misschien geen rode draad te zijn. Toch gaat er wel degelijk een poëtische intensiteit uit van alle werken, die de kunstenaars van de galerie op een dieper niveau met elkaar verbindt.

“Wat kunst voor ons interessant maakt is dat het een uitdrukkingsvorm is van de kunstenaar. Kunstenaars vertellen hun verhaal niet in woorden, maar in beelden. Dat is een hele intuïtieve, universele taal die op een unieke manier tot mensen spreekt. Een kunstwerk is altijd onderdeel van het beeldend proces en de individuele context van een kunstenaar. We laten werk zien waarvan we zelf de noodzaak voelen om het te tonen en volgen de kunstenaar altijd in zijn of haar proces.”