Current exhibition

ARNO SIJBEN - A KIND OF DREAM

17|03|2019 - 27|04|2019

Arno Sijben Galerie WilmsDe kwetsbaarheid van mens en natuur loopt als een rode draad door het werk van Arno Sijben. Doordacht en procesmatig schildert hij laag voor laag met acrylaatbinder en vloeibare transparante acrylverf in combinatie met olieverf. Alles om de beoogde sfeer te treffen. Het werk van Sijben roept melancholische gevoelens op en creëert een sfeer van troost, tederheid en rust.

Voor Sijben is het schilderproces zelf minstens even belangrijk als de inhoud. Zijn atelier is als het ware een laboratorium, waarin hij onderzoekt en experimenteert. Niet lukraak en in het wilde weg, maar goed doordacht en procesmatig. Laag over laag brengt hij voornamelijk acrylaatbinder en vloeibare transparante acrylverf in combinatie met olieverf op doek of papier.  Het toeval is een goede vriend, en het oorspronkelijke idee of de begincompositie geen heilig doel. Alles om de beoogde sfeer te treffen. Een sfeer die de toeschouwer uitdaagt om vanuit zijn gevoel te kijken en in het beste geval positief geraakt te worden.

Arno Sijben studeerde aan de Maastricht Academy for Fine Art and Design en aan de Hogeschool Zuyd Maastricht aan de afdeling Bachelor for Education in Fine Art and Design. Zijn werk is vertegenwoordigd in diverse kunstcollecties, zoals de DELA-Kunstcollectie en de Kunstcollectie Zuyderland. Hij werkt in Maastricht.


Gesloten i.v.m. deelname KunstRAI van 17 t/m 22 april

Stil Licht - Sandra Kruisbrink - Kasteel Groeneveld, Baarn

28|04|2019 - 30|06|2019

Een tentoonstelling van Sandra Kruisbrink in het mooie Kasteel Groeneveld in Baarn.

Op zondag 28 april vanaf 15.00 uur opent Irene van de Mheen de tentoonstelling ‘Stil Licht’. Wie het Landgoed Groeneveld bezoekt voelt al snel de verwantschap tussen de verstilde kunstwerken en het prachtige Landgoed Groeneveld met zijn Franse en Engelse stijlelementen.

Wegdromen bij de tekeningen van Sandra Kruisbrink gaat als vanzelf. Op haar eigen onnavolgbare wijze schept zij een wereld waar stilte heerst. Een poëtische wereld, waar op gedempte toon gesproken wordt en alles ondergedompeld wordt in diffuus licht.

Met ragfijne lijntjes van potlood, penseel en mes brengt ze, ook letterlijk, gelaagdheid aan in het werk. Kruisbrink creëert daarmee een mate van abstractie die de kijker de ruimte geeft om zijn verbeelding aan te spreken.


 

Piano recital Marcel Worms plus Meet & Greet 

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling vindt op zondag 26 mei een piano recital over “Stilte” plaats in het kasteel. Marcel Worms zal o.a. werken van Frederic Mompou, Arvo Pärt, Maurice Ravel en Erik Satie uitvoeren.

Na afloop is er een informele Meet & Greet met de kunstenares Sandra Kruisbrink  en zal er een drankje worden geschonken.

Toegang concert €10,-
wanneer: zondag 26 mei
Aanvang concert: 14.00 uur
Aanvang Meet & Greet Sandra Kruisbrink: 15.15 uur
locatie: Kasteel Groeneveld te Baarn

Reserveren graag via  info@galeriewilms.nl


Gelijktijdig is de opening van de tentoonstelling van Roser Sales Noguer in het Kasteel Groeneveld;

ROSER SALES NOGUERA

Iceland, treks: 2017/18

Deze serie ontstond na een kort verblijf op IJsland. Gevonden voorwerpen, stenen, algen, lava, veren… vormen het uitgangspunt voor een serie tekeningen waarbij, zoals in de serie Lost & Found, NY 2004, onderweg gevonden wordt wat verloren was; zonder te zoeken, zonder vooropgezet plan. De wandeling is een aanleiding om met gevonden voorwerpen een emotionele herinnering aan het gebied te construeren.

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2 – 3744 ML Baarn