Satijn Panyigay Galerie Wilmsgalerie wilms matijs van de KerkhofHanneke Francken Galerie Wilms

OPEN: 26 mei t/m 1 juli
woensdag, donderdag, vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag                  12.00 – 17.00 uur

WAAR: Te bereiken via de ingang van het Textiel museum. Dröge Pand / Stg. Ateliers Bisschop Bekkerslaan 263 5046 JC Tilburg

Deelnemende galerieën:
Contempo Galerie
Jan van Hoof Galerie
Luycks Gallery
Galerie Marzee
Galerie Nasty Alice
Galerie Pennings
Salon, Eindhoven
Galerie Wilms

Na het uiterst succesvolle APPÈL in Eindhoven in 2017, waarbij 8 galeries en hun kunstenaars zich presenteerden in de kamers van de oude marechausseekazerne in het centrum van Eindhoven, gaan wij nu in juni 2018 naar Tilburg.

Van 26 mei t/m 1 juli zijn wij te gast in het ateliercomplex naast het textielmuseum waar wij de beschikking krijgen over 3 balletzalen, twee kleedkamers en de loge ruimte om het werk van de door ons vertegenwoordigde kunstenaars te tonen. Geen uitgeleefde kamertjes dus dit keer maar een onooglijke 80-er jaren verbouwing in grof grijs metselwerk in een oude wollenstoffenfabriek van het George Dröge.
Het Dröge pand ligt naast het textielmuseum aan de Goirkestraat en op loopafstand van Museum De Pont.

APPÈL biedt de galerie de mogelijkheid om voor een langere periode dan een kunstbeurs (een maand) de aandacht op de verschillende kunstenaars te vestigen en meer tijd te bieden voor reflectie. Voor de kunstenaars ontstaan er nieuwe mogelijkheden om geïnteresseerden en collega’s van andere galeries te ontmoeten en hun werk in een nieuwe context te tonen.

Galerie Wilms toont voor het eerst de foto’s van Satijn Panyigay, schilderijen van Matijs van de Kerkhof en grote tekeningen van Hanneke Francken.