Arno Sijben Galerie WilmsDe kwetsbaarheid van mens en natuur loopt als een rode draad door het werk van Arno Sijben. Doordacht en procesmatig schildert hij laag voor laag met acrylaatbinder en vloeibare transparante acrylverf in combinatie met olieverf. Alles om de beoogde sfeer te treffen. Het werk van Sijben roept melancholische gevoelens op en creëert een sfeer van troost, tederheid en rust.

Voor Sijben is het schilderproces zelf minstens even belangrijk als de inhoud. Zijn atelier is als het ware een laboratorium, waarin hij onderzoekt en experimenteert. Niet lukraak en in het wilde weg, maar goed doordacht en procesmatig. Laag over laag brengt hij voornamelijk acrylaatbinder en vloeibare transparante acrylverf in combinatie met olieverf op doek of papier.  Het toeval is een goede vriend, en het oorspronkelijke idee of de begincompositie geen heilig doel. Alles om de beoogde sfeer te treffen. Een sfeer die de toeschouwer uitdaagt om vanuit zijn gevoel te kijken en in het beste geval positief geraakt te worden.

Arno Sijben studeerde aan de Maastricht Academy for Fine Art and Design en aan de Hogeschool Zuyd Maastricht aan de afdeling Bachelor for Education in Fine Art and Design. Zijn werk is vertegenwoordigd in diverse kunstcollecties, zoals de DELA-Kunstcollectie en de Kunstcollectie Zuyderland. Hij werkt in Maastricht.


Gesloten i.v.m. deelname KunstRAI van 17 t/m 22 april