Kasteel-Arcen (1)Museum van Bommel van Dam, Kasteeltuinen Arcen en Galerie Wilms slaan deze zomer de handen ineen. Op initiatief van Kasteeltuinen Arcen stelden Galerie Wilms en Museum van Bommel van Dam een tentoonstelling samen waarin kunst en natuur samenkomen. Het resultaat is een ontdekkingsreis door het kasteel, waarin de bezoeker in elke ruimte iets anders te wachten staat: schilderijen, tekeningen, video-installaties en landschappelijk werk. Daarnaast is er een beeldenexpositie in de Water- en Beeldentuin en wordt er een kunstweekend georganiseerd. De tentoonstelling is te zien van 9 juli t/m 2 oktober 2016.

In het Kasteel Arcen is het werk te zien van kunstenaars die o.a. door Galerie Wilms vertegenwoordigt worden en kunstwerken uit de collectie van Museum van Bommel van Dam uit Venlo. Ook zijn enkele kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het kasteel nieuw werk te maken. Alle kunstwerken hebben een relatie met de natuur en vormen daarmee een natuurlijke brug tussen de kunst in het Kasteel en de omliggende tuinen.
Deelnemende kunstenaars: Arjan van Arendonk – Arjen Markenstein – Bas Meeuws – Eelco Brand – Frank Bruggeman – Hanneke Giezen – Ingrid Simons – Iris Bouwmeester – Jorn van Leeuwen – Les Deux Garçons – Lukacs en Broersen – Marcel Berlanger (BE) – Margriet Smulders – Marinke van Zandwijk – Marjan Laaper – Maze de Boer – Reinoud van Vugt – Ronald Zuurmond – Ruud Simons – Suzanne Jongmans – Tom Liekens (BE)

Ook de beeldenexpositie in de Water- en Beeldentuin van Kasteeltuinen Arcen is samengesteld door Galerie Wilms. In 2004 heeft de tuinarchitect van het park, Niek Roozen, dit deel van het park opnieuw ontworpen; er werd een open tuinontwerp gemaakt waarin licht, lucht en water de elementen vormen. Een rond pad van Corten-staal verbindt deze tuinelementen en de tijdelijke kunstwerken die met oog voor het landschap zijn gesitueerd. De vijvers werken als spiegels voor de kunstwerken. Deelnemende kunstenaars: Shinkichi Tajiri  – MC Krell – Erik Buijs – Hans Reijnders – Ann Hermans – Jos Spiertz – Marinke van Zandwijk – Ronald A Westerhuis – Ruud Simons