In de tentoonstelling ‘SMALL GIANTS’ toont Frode Bolhuis (1979, Amsterdam) zijn meeste recente beelden. Hij zoekt hierin verder naar de verbeelding van het ongrijpbare mysterie van leven. Het zijn figuren in wit, waarop gewerkt wordt met voornamelijk kleur en textiel, dit zorgt voor een kleurrijk en levendige beeldtaal. Geïnspireerd op tribale Afrikaanse kunst zijn er magische beelden ontstaan.

Frode Bolhuis maakt beelden, installaties en tekeningen. Frode laat zich leiden door zijn gevoelens, hierin laat hij ruimte aan het toeval en aan natuurlijke processen. Daarbij kiest hij niet voor stoerheid maar voor kwetsbaarheid, hij is op zoek naar het verhaal achter de werkelijkheid. Frode creëert een wereld waarin vervreemding voor spanning zorgt en poëzie de taal aandraagt.

Geen enkel werk van Frode Bolhuis is voorspelbaar. Hij wil zichzelf voortdurend verrassen en daarmee zet hij ook de kijker op het verkeerde been. Zijn materiaalkeuze ligt evenmin voor de hand. Ze hebben een ogenschijnlijk imperfecte, tactiele uitstraling. Bovendien worden er materiaalvreemde elementen als papier, spelden, draad en stof aan toegevoegd.
.