Ode aan het landschap – Suzanne Jongmans

Masterly The Hague is een terugkerend festival, toegankelijk voor publiek. Historische schilderijen worden gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers, kunstenaars en fotografen. Een biënnale voor Oude Meesters, Dutch Design, kunst en fotografie.
Op 5 prachtige, historische locaties tegenover de Hofvijver en in het Museumkwartier, zullen vijf monumentale panden gezamenlijk de deuren openen voor het publiek.

In het prachtige monumentale pand van Hoogsteder & Hoogsteder zal het werk ‘Undivided Attention’ van Suzanne Jongmans worden gepresenteerd. Het is te zien in de gele kamer, naast de ruimte van Jan Taminiau en wordt gepresenteerd als hedendaagse reactie op het schilderij ‘Winterkoningin’ van Merck en Jan van Goyen uit 1638-1640.

Galerie Wilms is alle dagen aanwezig
Lange Vijverberg 15 – Den Haag

 


Gallery Talk voor relaties van Galerie Wilms
Vrijdag 22 oktober 12.00 uur

Op vrijdag zal er een Gallery Talk verzorgd worden speciaal voor ú, als relatie van Galerie Wilms.

Nicole Uniquole zal in de gallery talk haar keuze voor het werk van Suzanne Jongmans toelichten. Willem Jan Hoogsteder belicht de relatie tussen het schilderij uit 1638 van Jan van Goyen en Jacob van der Merck van `De Winterkoningin` met het werk van Suzanne Jongmans.
Willem Jan Hoogsteder is afgestudeerd op de schilderijenverzameling van Frederik en Elizabeth, Koning en Koningin van Bohemen. Zij stonden bekend stonden als de Winterkoning en de Winterkoningin en kwamen precies 400 jaar geleden gevlucht vanuit Bohemen in Den Haag wonen. Uiteraard is Suzanne Jongmans ook aanwezig.

Nicole Uniquole (curator en oprichter) is bekend van haar spraakmakende tentoonstellingen zoals Dutch Design – Huis van Oranje in Paleis Oranienbaum, Royal Showpieces in Paleis Het Loo en Masterly © – Nederlands Paviljoen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Willem Jan Hoogsteder is eigenaar van de internationaal gerenommeerde kunsthandel Hoogsteder & Hoogsteder en is gespecialiseerd in Hollandse en Vlaamse meesters uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Willem Jan Hoogsteder is bij het grote publiek bekend als een van de specialisten die meewerkt aan het programma ‘Tussen kunst en kitsch’.

Deze Gallery Talk wordt gehouden op de Lange Vijverberg 15, in de ruimte waar deze twee kunstwerken worden tentoongesteld. Vrij toegankelijk met een normaal entreeticket à € 15,-

Aanmelden niet verplicht maar wel gewenst via info@galeriewilms.nl


Suzanne Jongmans Galerie Wilms

 

 

 

 

De Lange Vijverberg is fraai gesitueerd in het centrum van Den Haag en ligt direct langs de Hofvijver en het Binnenhof. De historische panden liggen op loopafstand van het Centraal Station Den Haag. De parkeergarage Museumkwartier zit direct naast Masterly The Hague.

PROGRAMMA
Toegangskaarten en kaarten voor de lezingen kunt u bestellen via de ticketpagina. www.masterlythehague.com 
De lezing van Suzanne Jongmans is toegankelijk voor iedereen met een regulier ticket (€15,- p.p.)

Openingstijden Masterly The Hague
Donderdag 21 t/m zondag 24 oktober 2021
Dagelijks van 11.00 – 18.00 uur

ADRES HOOFDENTREE
Lange Vijverberg 14-15-16
Overige locaties: Hotel Des Indes en The King’s Ballroom

 

In Resonance – te zien tijdens Masterly The Hague in Museum Bredius
Lange Vijverberg 14