Aline Thomassen Galerie Wilms Hans Klein Hofmeijer Galerie WilmsBert Loerakker - Galerie Wilms

 

night-and-day 3_40x50cmAline Thomassen | Hans Klein Hofmeijer | Bert Loerakker | Arjan van Arendonk | Toon Laurense

 

Op zaterdag 15 oktober opent Galerie Wilms de tentoonstelling ‘Nothing, if not beautiful – In The City’. Een tentoonstelling in samenwerking met Museum van Bommel van Dam. De tentoonstelling wordt geopend door Rick Vercauteren, directeur Museum van Bommel van Dam, op zaterdag 15 oktober om 13.30 uur.

In het weekend van 15 en 16 oktober 2016 bestaat Museum van Bommel van Dam exact vijfenveertig jaar. Ter ere daarvan heeft Rick Vercauteren een tentoonstelling samengesteld met karakteristieke werken uit de bijzondere aanwinsten, bruiklenen en schenkingen uit de jaren 1971/2016. Verleden en heden alsook oud en jong vloeien in het organisch ogend overzicht speels in elkaar over.
Als eerbetoon aan het museum, waarvan de toekomst nog steeds onzeker is, sluit Galerie Wilms aan bij deze tentoonstelling en hebben we 5 kunstenaars uit deze selectie van het museum uitgenodigd om samen een tentoonstelling te maken met nieuwe werken.

De opening van de tentoonstellingen is op zaterdag 15 oktober om 13.30 uur in Galerie Wilms en om 15.00 uur in Museum van Bommel van Dam.

In The City
In aanvulling op deze museale tentoonstelling, presenteert Museum van Bommel van Dam een deel van haar collectie bij de culturele partners in de stad. Zo is er een programma georganiseerd met tentoonstellingen, film en lezingen bij het Filmhuis, Poppodium Grenswerk, het Kunstencentrum, het Limburgs Museum, de Openbare Bibliotheek Venlo, Theater De Maaspoort en natuurlijk Galerie Wilms. Voor meer info zie de website van het museum.