Bas Meeuws Galerie WilmsLes Deux Garçons Galerie Wilmsgalerie wilms suzanne jongmansAPPÈL in de KAZERNE

Presentatie van 7 galerieën uit het Zuiden
04 | 03 | 2017 – 17 | 04 | 2017
Opening zaterdag 4 maart vanaf 15.00 uur

Galerie Wilms, Contempo Galerie, Jan van Hoof Galerie, Luycks Gallery, Galerie Nasty Alice, Galerie Pennings en Salon zich presenteren zich in het huis van de KAZERNE aan de Paradijslaan 2-8 in Eindhoven. APPÈL bied de mogelijkheid om voor een langere periode dan een kunstbeurs, de aandacht op verschillende kunstenaars te vestigen en meer tijd te geven voor reflectie. Daarom worden ook de kunstenaars uitgenodigd om op de zaterdagen in deze periode hun werk toe te lichten.

Met deze samenwerking willen wij een beeld te geven van het veelzijdige aanbod van beeldende kunst in de galerieën van Brabant en Limburg.

Galerie Wilms presenteert werk van Suzanne Jongmans – Bas Meeuws – Les Deux Garçons – Matijs van de Kerkhof

Open:
woe/do/vrij/za/zo 12.00 – 18.00 uur

KAZERNE Paradijslaan 2 (hoek Grote Berg) 5611 KN Eindhoven

 

Van etnografica tot fotografie en van jong tot meer klassiek werk zal uit de gewoonlijke witte toonzaal of beursstand, getoond worden in aaneengeschakelde kamertjes, die wachten op renovatie, in dit tot monument verklaarde pand dat deel uitmaakt van expo/restaurant/lab KAZERNE.

De voormalige marechausseekazerne in het centrum van Eindhoven wordt sinds 2014 gebruikt als expositie- en ontmoetingsruimte. In combinatie met het restaurant en de winkel heeft de KAZERNE zich bewezen als inspirerende plek voor vormgevers.

De deelnemende galerieën kenmerken zich door hun eigenzinnig en onafhankelijk beleid waarbij niet zozeer trends als wel eigen affiniteit de leidraad is. Galerie Pennings uit Eindhoven brengt bijvoorbeeld 40 jaar ervaring in de fotografie naar de KAZERNE. Contempo Galerie uit Rotterdam startte 27 jaar geleden in Eindhoven en Galerie Jan van Hoof bestaat al 25 jaar in ’sHertogenbosch. Beide galerieën werken met kunstenaars die ook al lange tijd aan hun verbonden zijn maar zijn ook elk jaar weer zoekend naar nieuwe aanvulling.

Salon uit Eindhoven vertegenwoordigt al jaren de top van de etnografica in Nederland met ook werk van hedendaagse kunstenaars. Galerie Wilms uit Venlo en Luycks Gallery uit Tilburg zij relatief jonge initiatieven die overigens ook al weer bijna tien jaar meedraaien en een eigen, meestal wat jonger, gezicht tonen. De jongste deelnemer, Galerie Nasty Alice uit Eindhoven, toont alleen al door in deze tijd te beginnen zijn eigenzinnigheid aan.

In een gezamenlijke ruimte aan de overkant van de binnenplaats zal drs Peter Fransman (voorheen o.a. directeur Academie Maastricht en Museum Het Domein) laten zien dat al die eigenzinnigheid prima samen te brengen is in één tentoonstelling

Tijdens Appèl is ook de instalatie ‘Cosmic Garden’ van Jan Koen Lomans en Marc Mulders te bezoeken.