Een tentoonstelling van Sandra Kruisbrink in het mooie Kasteel Groeneveld in Baarn.

Op zondag 28 april vanaf 15.00 uur opent Irene van de Mheen de tentoonstelling ‘Stil Licht’. Wie het Landgoed Groeneveld bezoekt voelt al snel de verwantschap tussen de verstilde kunstwerken en het prachtige Landgoed Groeneveld met zijn Franse en Engelse stijlelementen.

Wegdromen bij de tekeningen van Sandra Kruisbrink gaat als vanzelf. Op haar eigen onnavolgbare wijze schept zij een wereld waar stilte heerst. Een poëtische wereld, waar op gedempte toon gesproken wordt en alles ondergedompeld wordt in diffuus licht.

Met ragfijne lijntjes van potlood, penseel en mes brengt ze, ook letterlijk, gelaagdheid aan in het werk. Kruisbrink creëert daarmee een mate van abstractie die de kijker de ruimte geeft om zijn verbeelding aan te spreken.


 

Piano recital Marcel Worms plus Meet & Greet 

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling vindt op zondag 26 mei een piano recital over “Stilte” plaats in het kasteel. Marcel Worms zal o.a. werken van Frederic Mompou, Arvo Pärt, Maurice Ravel en Erik Satie uitvoeren.

Na afloop is er een informele Meet & Greet met de kunstenares Sandra Kruisbrink  en zal er een drankje worden geschonken.

Toegang concert €10,-
wanneer: zondag 26 mei
Aanvang concert: 14.00 uur
Aanvang Meet & Greet Sandra Kruisbrink: 15.15 uur
locatie: Kasteel Groeneveld te Baarn

Reserveren graag via  info@galeriewilms.nl


Gelijktijdig is de opening van de tentoonstelling van Roser Sales Noguer in het Kasteel Groeneveld;

ROSER SALES NOGUERA

Iceland, treks: 2017/18

Deze serie ontstond na een kort verblijf op IJsland. Gevonden voorwerpen, stenen, algen, lava, veren… vormen het uitgangspunt voor een serie tekeningen waarbij, zoals in de serie Lost & Found, NY 2004, onderweg gevonden wordt wat verloren was; zonder te zoeken, zonder vooropgezet plan. De wandeling is een aanleiding om met gevonden voorwerpen een emotionele herinnering aan het gebied te construeren.

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2 – 3744 ML Baarn