Solotentoonstelling en Boekpresentatie

Op 3 november presenteren we het nieuwe oeuvre boek van Suzanne Jongmans. Dit boek is een compleet overzicht van haar oeuvre, waarin  de tradities van de schilderkunst, het middeleeuws kostuumontwerp en circulaire economie samenkomen. Op deze zondag openen we ook een grote overzichtstentoonstelling van haar werk. De tentoonstelling zal geopend worden door Anneke van Wolfswinkel, schrijver en kunstcriticus.

Suzanne Jongmans wekt de oude meesters uit de 15de, 16de en 17de eeuw tot leven in haar fotografische portretten. We zien verwijzingen en knipogen naar Rembrandt, Vermeer, Velásquez, Van Eyck en Rogier van der Weyden. Maar dat is maar één aspect van haar werk, dat draait rond verstilling, tijdloosheid en schoonheid. Die vindt Jongmans zelfs in wegwerpmateriaal zoals foam en schuimrubber, waarmee ze meticuleus de prachtige kostuums voor haar modellen ontwerpt – en meteen ook een subtiele kritiek op onze consumptiemaatschappij formuleert.  Het resultaat zijn serene, verstilde foto’s die balanceren tussen klassiek en modern, licht en donker, levenservaring en kinderlijke onschuld.

 

Om het boek te financieren geven we twee Special Editions uit. Deze bestaan uit het boek, verpakt in een mooie sleeve, samen met 1 originele fotoprint. De speciale intekenprijs is € 350,- per stuk. 
Bekijk de Special Edition #1 in de webshop
Bekijk de Special Edition #2 in de webshop

 

Suzanne Jongmans (Breda, The Netherlands, 1978) is interdisciplinair kunstenares. Ze is coupeuse, beeldhouwer, kostuumontwerper en fotografe. Haar eerste solotentoonstelling kreeg ze bij het European Economic and Social Committee en ze exposeerde ook in het Welt museum in Wenen. Haar gecommissioneerd werk omvat onder andere een campagne voor Valentino/Moncler en ze werd opgepikt in de internationale pers (The Washington Post, op CNN en Die Deutsche Welle)

‘She creates a tension and a meeting between the classical and the modern, the constant and the fugitive. Her images radiate an immanence, through the mundane scraps, we glimpse the divine.’ Karen Van Godtsenhoven, associate curator of the Costume Institute at the Metropolitan Museum of Art (New York)

‘Dutch artist Suzanne Jongmans creates photographs that echo the old masters, but with a modern twist’
The Observer

 

De galerie is gesloten van 19 november – 2 december i.v.m. deelname aan PAN Amsterdam.