Museum van Bommel van Dam, Kasteeltuinen Arcen en Galerie Wilms slaan deze zomer wederom de handen ineen. Op initiatief van Kasteeltuinen Arcen stelden Galerie Wilms en Museum van Bommel van Dam voor het tweede jaar op rij een tentoonstelling samen welke te zien is in de Kasteeltuinen in Arcen. 

Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. 32 hectare park vol geur en kleur met unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17e eeuwse kasteel. Kasteeltuinen Arcen is gelegen in het Noord-Limburgse pittoreske dorpje Arcen, op slechts enkele minuten per auto van Venlo.

De collectie Japanse kunst van Museum van Bommel van Dam in Venlo vormt de basis voor de expositie Floating Japan. Klassieke houtsnedes van Hokusai, Nobusada en Kunyoshi worden gecombineerd met moderne stukken van onder meer Yukio Namba en Shinkichi Tajiri. Galerie Wilms vult de selectie aan met werk van hedendaagse kunstenaars Yumiko Yoneda (Japan), Maroesjka Lavigne (België) en Jasper Groen (NL). De tentoonstelling op de Gelre Etage van Kasteel Arcen valt samen met een presentatie ‘Spiegelbeelden’ van sculpturen in de watertuin.

Spiegelbeelden
In de tentoonstelling  ‘Spiegelbeelden’ worden we op een bijzondere wijze verrast door het werk van Pieter Obels, Paul de Reus, Iris Le Rutte en Shinkichi Tajiri.  De  sculpturen worden  getoond in de watertuin.  Destijds ontwierp Niek Roozen de watertuin met diverse vijvers omringd door een cortenstalen pad. In het water weerspiegelen de sculpturen en de prachtige tuin.  De spiegelbeelden geven de werken een bijzonder poëtisch karakter.