tete a tete galerie WilmsEsther van Waalwijk en Hanneke Wetzer werken samen aan het project ‘Leda en de Zwaan’; een vrije, moderne vertaling van de gelijknamige Griekse mythe, waarbij een traditioneel drieluik tegenover een hedendaagse fotoserie is geplaatst. Deze fotoserie maakten zij tijdens de performance door de binnenstad van Venlo. Wetzer & Waalwijk halen de consument uit zijn consumptiegedrag door de aandacht te vestigen op een bevreemdende situatie: een sereen beeld van een vrouw die rustig met haar zwaan in de armen door het centrum van de stad loopt.

Mo Swillens en Esther van Waalwijk tonen Tête-à-tête, een serie fotografische tweeluiken. Elk tweeluik bevat twee portretten van dezelfde persoon. Van Waalwijk gebruikt een houten, technische veldcamera uit 1890 met negatieven op fotopapier. Swillens fotografeerde met een moderne digitale camera om ze vervolgens als een fotografische ets af te drukken.

Hanneke Francken is gefascineerd door de cyclus van het leven en gebruikt motieven en symbolen uit de (kunst)geschiedenis om hieraan uiting te geven. Dit leidt in haar tekeningen tot thema’s als mythologie, evolutie en vergankelijkheid.