De werken van de kunstenaars Yves Beaumont, Mirjam Abraas en Helmie Brugman komen samen in een unieke tentoonstelling, waarin zowel tekeningen, schilderijen als sculpturen te zien zijn. De werken gaan over het aanwezig zijn in deze wereld, over onze plaats erin, over het opgaan in de natuur en over het transcenderen naar een diepere laag van rust en innerlijke stilte. De opening vindt plaats op 21 april om 15.00 uur. De kunstenaars zijn die middag zelf aanwezig om in gesprek te gaan over hun werk.

 

De Belgische schilder Yves Beaumont staat bekend om zijn po√ętische landschapsschilderijen. Hij nodigt ons uit om te dwalen door verstilde landschappen en te genieten van subtiele lichtinvallen. Zijn werken eisen geen betekenis op, ze vragen enkel stilte en contemplatie.

 

Helmie Brugman verrast met haar sculpturen, gemaakt van materialen als keramiek, gips, latex en papier-maché. Materialen die zich door een mal steeds opnieuw een vorm laten aanmeten. Met haar werk stelt Helmie diepgaande vragen over onze identiteit en over de aard van het menselijk bestaan.

 

Kunstenaar Mirjam Abraas maakt indringende grafiet tekeningen op paneel, waarin ze ons meeneemt om te verdwijnen in de intrigerende wereld van bomen, planten bodemleven. Haar verfijnde potloodtekeningen weten zowel de vergankelijkheid als de schoonheid van de natuur vast te leggen.