Yves Beaumont in CJK CENTRUM VOOR JONGE KUNST GENT (B)

In 2005 kreeg Yves Beaumont in de ruimtes van het CJK Centrum voor Jonge Kunst in Mariakerke nabij Gent (B) een zeer geslaagde individuele tentoonstelling. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het CJK verzocht men hem er een nieuwe solopresentatie te doen. Bijgevolg zullen van 17 november tot 17 december 2023 op deze bijzondere locatie, en onder de titel “Anthology”, een uitgebreide selectie schilderijen en tekeningen te zien zijn van de afgelopen tiental jaar.
De opening vindt plaats op vrijdag 17 november om 19u30 met een toelichting over het werk door Prof.

More info

Ulrike Heydenreich in Museum Panorama Mesdag

Verlangen naar de verte

De Duitse kunstenaar Ulrike Heydenreich (1975) heeft een fascinatie voor panoramische berglandschappen. Ze vangt de vergezichten in tekeningen en objecten, in collages of met vouwtechnieken, en caleidoscopische installaties. Door te vouwen, tekenen en weer samen te voegen, maakt de kunstenaar fictieve panorama’s. Ze speelt met proporties en optische illusie en creëert perspectieven in nieuwe landschappen.

Oneindigheid

Bij haar kunst draait alles om ruimtelijkheid en proporties.

More info

Bas Meeuws in Royal Delft Museum

Bloemen in Blauw
Door de lens van Bas Meeuws

17 April t/m 10 september 2023

Net als bij de Meesters van het 17e-eeuwse bloemstilleven vormt voor Meeuws de werkelijkheid de basis, maar daarna buigt hij deze naar zijn hand. Voor de tentoonstelling ‘Bloemen in Blauw’ gaf Royal Delft Bas Meeuws de opdracht om nieuw werk te maken en de Delfts blauwe vazen uit de museumcollectie te plaatsen in een context waar de vazen ​​thuishoren,

More info

Ulrike Heydenreich – Kunstforum Montafon

VOM SCHMELZEN UND SCHWINDEN
An exhibtion curated by Roland Haas around the fact of the melting and disappearing glaciers in the Alpes. The contribution of Ulrike Heydenreich will be a couple of thread drawings on historic images of glaciers.

Works by Axel Braun, Thomas Feuerstein, Michael Goldgruber, Roland Haas, Ulrike Heydenreich, Anouk Kruithof, Douglas Mandry, Anna Meyer, Simon Norfolk, Martin Pohl, Gabriele Rothemann, Thomas Wrede

12.06. – 12.08.2022

www.kfm.at

More info

Gasunie toont oeuvre overzicht van Suzanne Jongmans

UNDIVIDED ATTENTION | SUZANNE JONGMANS
Gasunie toont oeuvre overzicht van Suzanne Jongmans

Opening zondag 15 mei ❋ Gasunie Groningen

Graag nodigen wij jou uit voor de opening van de tentoonstelling Undivided Attention van Suzanne Jongmans. De tentoonstelling is een overzicht van bijna alle werken vanaf 2009 tot nu. In totaal zullen meer dan 40 werken te zien zijn, waaronder vroeg werk, werken uit bruikleen en recent werk. De tentoonstelling is alleen tijdens de opening openbaar,

More info

Aankoop Staatsgalerie Stuttgart – Suzanne Jongmans

Things Matter – Staatsgalerie Stuttgart
Als aanvulling op de tentoonstelling “Peter Paul Rubens’, de Große Sonderausstellung” van de deelstaat Baden-Württemberg, toonde Staatsgalerie Stuttgart eind 2021 – 2022, onder de noemer ‘ Things Matter’  een tentoonstelling van hedendaagse fotografie. Hier benaderen de kunstenaars de Oude Meesters vanuit een hedendaags perspectief. De opvallende portretten van o.a. Suzanne Jongmans vertalen elementen van de 17e-eeuwse esthetiek naar het heden en laten zien hoe relevant een engagement met Rubens en zijn tijdgenoten nog steeds kan zijn in het licht van de diepgaande sociale omwentelingen van vandaag.

More info

Thuis Kunst kijken

Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk maar is het door omstandigheden niet mogelijk om Galerie Wilms persoonlijk te bezoeken? Dan is ‘Thuis Kunst Kijken’ een optie!

Galerie Wilms staat bekend om het hoge service niveau en we maken het u graag zo gemakkelijk mogelijk. We komen gewoon bij u thuis langs om het kunstwerk (of meerdere kunstwerken) thuis te laten zien. Dat hebben we altijd gedaan, en dat doen we in de huidige tijd van pandemie maatregelen nog meer.

More info